O nama PDF Ispis E-mail

Mesnica i Pečenjara „Pupo“ Puračić nude vam potpuni gastronomski ugođaj.

Nalazimo se u čaršiji Puračić, nedaleko o d Lukavca, sa lijeve strane magistralnog puta Tuzla-Doboj. Stogodišnja tradicija proizvodnje mesa učinila je Mesnicu Pupo prepoznatljivim brendom na široj tuzlanskoj regiji. Ponudu smo posljednjih godina unaprijedili otvaranjem atraktivne Pečenjare u kojoj svakodnevno imamo sveže pečenu jagnjetinu.

 

Stogodišnja tradicija

Stotinu godina dugu tradiciju mesarstva u porodici Jašarević započeo je pradjed Mehmed Jašarević otvaranjem mesnice 1910. godine. Predanost poslu i istrajavanje na kvalitetu i poštenom odnosu prema kupcu, osiguralo je trajanje ovoga posla, tako da su sinovi Huso, Rasim i Mustafa nastavili raditi u njegovoj mesnici. Posao je, poslije Mehmeda nastavio Mustafa preuzevši mesnicu krajem pedesetih godina prošloga stoljeća, prenijevši potom znanje i ljubav prema ovom poslu i na svoje sinove Emira i Amira.

Emir Jašarević je mesnicu Pupo Puračić, kao samostalan poduzetnik, pokrenuo 1996. godine nastavljajući bogatu tradiciju mesarstva, a brat Amir Jašarević, osnovao je zasebnu firmu, koja se također bavi ovom djelatnošću. Pri tome braća odlično surađuju i planiraju posao prenijeti na generacije koje dolaze. Oni su ime PUPO dodatno unaprijedili i učinili ga zaista cijenjenim brendom.

 

Dođite u Puračić i uvjerite se u kvalitet koji gradimo stotinu godina.

Vaše Mesnica i Pečenjara Pupo